Syawal lagi...

|
Still in Syawal mood right?

Sorry kelewatan nak update. Harini baru leh update. Few days before Unifi connection problem. Katanya de tupai gigit. Harini baru settle, alhamdulillah. Thanks to the technician and contractor in charge.

I have to stay home today sbb tatau contractor mai kul berapa. and now it is raining heavily.

By the way, how's your Syawal so far? Definitely banyak open houses and weddings to attend to kan. Same here... ada few houses and weddings. Ada juga yang tak dapat nak pergi. Rush ke sana ke mari.

Office pun mesti ada wat jamuan Raya tak? Hehe..same to my division. ada la wat kecil2an secara potluck. Mcm2 menu.

Dalam bulan Syawal ni pun dapat celebrate my nephew 1st birthday! Hee cpt je masa berlalu... dah setahun dah dia.

Layankan je ye pics yang ada sepanjang 3 minggu Syawal ni.. next week dah nak masuk Zulkaedah :) Masih sempat lagi pada siapa2 yang nak berpuasa sunat.

Raya lagi...





My aunt bought this jukebox at Publika..and yes it is still functioning very2 well.



Normally 2nd day raya if semua raya kt KL , Cik Noni wat BBQ. Seronok...hehe...


























IMAN turns 1!




Iman with his aunties


Raya @ GEMS












Wedding Wawan n Farzana




Salam Syawal 1435H

|
Assalamualaikum!

Ada orang kat rumah tak? Nak datang beraya ni!

Mohon maaf sgt2, dah lama blog ni dibiarkan berdebu bersawang bagai. La ni baru la de kesempatan nk hapdet. Ade ke rasa rindu 200%? (ehhh...kite tgk sebab hero kacak..wahaha)

Dah hari ketiga Syawal baru nk posting eh? Takpela...better than none right?

By the way, how's your Ramadhan? Mine Alhamdulillah, despite ada sedikit rasa tekilan. Harapnye dapat 'perfect'kan lagi jikalau dipanjangkan umur bertemu Ramadhan lagi.


Talking about Ramadhan, cookie biz still going on Alhamdulillah. Allah bg rezeki kat situ kan. This time around bukan cookies je, I joint venture dengan #twimc utk jual Popia Crunch. Cookies are made to order so susah sikit nk ada extra. Alhamdulillah gak ade yang nk post Syawal utk kudap2 sendiri. And since banyak foodies added, so we rebrand ourselves as Toothsome Delectables.

Tahun ni alhamdulillah beraya di KL aje sebab nenek side Mama ade sini. InsyaAllah nenek side Baba dtg next week (Dalam hati meronta jiwa nk lik raya Singapore sebab da lama sgt tak raya sana. InsyaAllah ada rezeki tahun depan..Mudah2an) So saya cuti raya seminggu ni, kendian kerja 3 hari, kendian cuti semula sampai Isnin. yela, adik2 dah balik Melaka dan Kerteh. So yours truly ni la jadi driver.
Adik sorang lagi beraya kat Malaysian Embassy kat Berlin. InsyaAllah hopefully next year beraya di tanah air la yee (doakan dia complete his Masters with flying colours!Aamiin!)

Apa2pun,


Selamat Hari Raya
Maaf Zahir dan Batin
Taqabbalallah minna wa minkum. 
Kullu am wa antum bilkhair!



Family Cik Noni

Family Cik Su

Cousins of the QlateClan





Skyping with Mama


Semoga selamat pergi dan pulang ke destinasi yang dituju. Baca doa dan toksah bawak laju2. Adab beraya di rumah orang mahupun rumah sendiri dan adab ketika bawak kereta perlu dijaga juga okish! ^_^

p/s 
Follow IG Toothsome Delectables at @toothsomedelectables
or FB page : Toothsome Delectables ya!